Снимка facebook.com/RTnewsЧетирима души са починали при окупацията на сградата на Конгреса във Вашингтон

...
Снимка facebook.com/RTnewsЧетирима души са починали при окупацията на сградата на Конгреса във Вашингтон
Коментари Харесай

Американският полицай, застрелял Ашли Бабит, участничка във вчерашните безредици в сградата на Конгреса в САЩ, е отстранен

Снимка facebook.com/RTnews

Четирима души са умряли при окупацията на постройката на Конгреса във Вашингтон от последователи на президента Доналд Тръмп през вчерашния ден,  съобщи началникът на полицията в американската столица Робърт Конти, съобщи АП.

Сред тях е простреляна жена, още трима са починали  " при незабавни медицински случаи, съобщи още Конти. 

Американският служител на реда, прострелял Ашли Бабит, участничка във вчерашните вълнения в постройката на Конгреса в Съединени американски щати, е отхвърлен краткотрайно от работа. Това съобщи през днешния ден началникът на полицията в Капитолия Стивън Сънд.

Жената е умряла по-късно от раните си. Тя се оказа деец, служил 14 години във Военновъздушни сили.

„ Полицейският чиновник е изпратен в административен отпуск, неговите компетенции на служител на реда са прекратени в очакване на резултатите от следствието ”, се споделя в изказването на Сънд.

Над 50 души от правоохранителните органи са потърпевши при безредиците, няколко от тях са приети в болница със съществени пострадвания. Сънд сподели още, че полицията проверява в детайли офанзивата против Капитолия, съобщи Ройтерс.

Полицията се е отзовала на сигнали за две взривни устройства и недоверчив автомобил покрай Конгреса.

„ И двете устройства бяха рискови и са можели да нанесат огромни вреди на публичната сигурност. Те са обезвредени и са предадени на ФБР за по-нататъшно следствие и разбор ”, сподели Сънд.

Междувременно стана ясно, че полицията във Вашингтон е арестувала 68 души. Повечето от тях са задържани в самата постройка на американския Конгрес, заяви през днешния ден началникът на полицията Робърт Конти, представен от Ройтерс.

„ Имаме ужасно доста работа по идентифицирането и задържането на всеки един от буйната навалица, виновен за дейностите си ”, сподели Конти пред кореспонденти. Сред арестуваните има 60 мъже и 8 дами, арести са осъществени както през вчерашния ден, по този начин и тази заран, добави началникът на столичната полиция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР